Precis som jag förutsåg innan presidentvalet i USA är Donald Trump en lika farlig sionist som tidigare amerikanska presidenter. Eller till och med värre.

I fredags röstade FN:s säkerhetsråd för en resolution som kräver att Israel stoppar byggandet av bosättningar på ockuperad palestinsk mark. Där slogs fast att Israel ”omedelbart och fullständigt ska upphöra med allt arbete med bosättningar på ockuperat palestinskt territorium, inkluderande östra Jerusalem”.

– USA valde att inte lägga in sitt veto. Vi vill se två stater som lever sida vid sida i fred, sa USA:s FN-ambassadör Samantha Power.

– Man kan inte både vara för en tvåstatslösning samtidigt som man är för bosättningar.

En FN-resolution av denna typ kan aldrig upphävas och är därför oerhört värdefull för palestinierna, oavsett vem som sitter i Vita huset. Resolutionen är således en av ytterst få bra saker Barack Obama gjort som president.

Resolutionen är egentligen en självklarhet som följer internationell rätt och borde ha röstats igenom för många år sedan. Men på grund av den mäktiga sionistlobbyn i USA, som bland annat startade det för hela Mellanöstern och världen förödande Irakkriget 2003 (bland annat migrantströmmarna till Europa och Islamiska Staten är resultat av kriget), har ingen tidigare president vågat. Obama ska lämna Vita huset om några veckor och hyser ett personligt agg mot Benjamin Netanyahu. Detta är hans hämnd på den israeliske premiärministern. En välkommen sådan.

På tisdagen avslöjade DN att USA dessutom var den ”drivande kraften” bakom fredagens FN-resolution:

Förutsättningen för allt detta var förstås att Barack Obama var redo att ta steget och avstå från att lägga in veto mot resolutionen, fast han förutsåg de häftiga reaktionerna. Av allt att döma fattade han sitt beslut för länge sedan, men behöll det för sig själv.

Däremot försökte USA:s blivande president Donald Trump stoppa resolutionen. Detta efter ett samtal från självaste Benjamin Netanyahu.

DN skriver:

Det var på torsdagen som Donald Trump kontaktades av Israels premiärminister Benjamin Netanyahu som ville få honom att stoppa en resolution i FN:s säkerhetsråd.

Detta fick fart på Trump, som genast försökte stoppa beslutet.

DN igen:

Efter Netanyahus samtal kontaktade Donald Trump Egyptens president Abdulfattah al-Sisi som då bestämde sig för att dra tillbaka resolutionsförslaget.

Resolutionen hann dock läggas fram för säkerhetsrådet klockan 20 svensk tid och gick igenom med 14 röster för och en som avstod, USA.

Med andra ord: Donald Trump har inte ens installerats som USA:s president och Israel styr honom redan. Mer än Barack Obama.