Det såg kanske ljust ut när Donald Trump i december förra året nobbade den mäktiga sionistiska lobbygruppen AIPAC (The American Israel Public Affairs Committee) med orden ”Jag behöver inte era pengar”. Men ju närmare valet kommit, ju mer sionistisk har Donald Trump blivit. Likaså hans vicepresidentkandidat Mike Spence.

I slutet av september 2016 sade Donald Trump att han kommer erkänna Jerusalem som Israels ”odelade” huvudstad om han blir vald som USA:s president, vilket bryter mot internationell rätt, som fastslår att östra delen av staden tillhör palestinierna. Det är något omvärlden och andra amerikanska presidenter vägrat erkänna, men något Donald Trump alltså tänker göra.

”Trump tillstod att Jerusalem har varit det judiska folkets eviga huvudstad i över 3.000 år, och att en Trump-regering slutligen kommer att… erkänna Jerusalem som staten Israels odelade huvudstad”, skrev hans kampanj i ett hänsynslöst sionistiskt uttalande i september.

Under den sista presidentvalsdebatten i oktober påstod Trump att Iran ”absolut” kommer skaffa sig kärnvapen om landet får chans. Den 26 oktober 2016 talade han sedan till ett Trump-vänligt sionistmöte i Israel och påpekade att han ”kommer att stå upp mot fiender som Iran”.

– Tillsammans kommer vi stå upp mot fiender som Iran, som vill förstöra Israel och dess folk, sade han till en jublande judisk publik.

– Tillsammans kommer vi att göra Amerika och Israel säkra igen.

Alltså precis samma inställsamma retorik som från andra amerikanska presidenter och presidentkandidater, baserad på samma paranoida vantolkningar om att Iran vill ”radera Israel från kartan”.

Trumps familj och företag

Donald Trumps familj och företag har starka sionistiska och även judiska kopplingar, något han berättar om i videon nedan:

Trumps dotter Ivanka är gift med juden Jared Kushner, har konverterat till judendomen och uppfostrar sina barn judiskt. Hans son Eric Trump gifte sig med Lara Yunaska under en ”chuppah”, en judisk bröllopsduk. Donald Trump Jr. är gift med judinnan Vanessa Haydon. Trumps andra dotter Tiffany Trump, 22, dejtar juden Ross Mechanic.

– Jag vill tacka min judiska dotter. Jag har en judisk dotter. Det fanns inte i min plan, men jag är väldigt glad att det hände, sade Donald Trump stolt under ett möte i New York.

– Vi älskar Israel. Vi kommer slåss för Israel till hundra procent, till tusen procent, fortsatte han.

Enligt den judiske mediepersonligheten Ezra Levant är Donald Trump ”omringad” av judar, både privat och i affärslivet.

Militant sionist som Israel-rådgivare

I ledningen för Donald Trumps företag sitter judiska sionister som Jason Greenblatt och Allen Weisselberg. Greenblatt arbetar dessutom som Trumps officiella rådgivare när det kommer till Israel. Allen Greenblatt är en ortodox jude och fanatisk sionist som jobbat med att vakta illegala judiska bosättningar i det ockuperade Västbanken, beväpnad med automatvapen.

Så här skriver Forward under rubriken ”Meet Trump’s Orthodox Israel Advisor”.

If Donald Trump wins the White House, he’ll probably be the first U.S. president whose top adviser on Israel used to do guard duty at a Jewish settlement in the West Bank armed with an M-16 assault weapon.

– Jason är rådgivare till mig om Israel. Han vet det bättre än jag; han förstår det bättre än jag; och jag litar på honom som rådgivare när det gäller Israel. Och jag gillar att få råd, inte bara från människor som känner Israel, utan från människor som verkligen älskar Israel, sade Donald Trump i en intervju i april 2016.

Jason Greenblatt är så sionistisk att han inte träffat en enda palestinier sedan 1980-talet. Han har ingen som helst kontakt med palestinier och säger att han inte tänker förbjuda några av de hundratusentals illegala bosättningar som finns på Västbanken, skriver Forward.

Så att hoppas på att Donald Trump kommer förändra det allra farligaste hos USA – dess utrikespolitik med sina starka kopplingar till Israels intressen – är nog att hoppas på för mycket. Särskilt när hans rådgivare i frågan alltså är en rabiat militant sionist som med automatvapen vaktat den mark som Israel illegalt ockuperar.

Det är nämligen Israel, neokonservativa, sionister (där även vissa kristna grupper ingår) och deras lobby överlag som driver på USA:s förödande krig och styr dess utrikespolitik, vilket noga kartlagts i vetenskapliga skrifter som ”The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy” av de båda ansedda amerikanska professorerna John J. Mearsheimer och Stephen M. Walt. Syftet med krigen är att utradera Israels fiender, däribland Saddam Husseins Irak, Bashar al-Assads Syrien och Iran. Krigen skapar massiva flyktingströmmar till Europa. I en föreläsning förklarar Mearsheimer att AIPAC 2003 skröt om att en av gruppens största framgångar var att ”tyst påverka kongressen att godkänna användningen av våld i Irak”. Enligt de båda akademikerna var den pro-israeliska neokonservativa rörelsen – som psykologiprofessor Kevin Macdonald beskriver som ”engagerad i att befordra bestämda judiska intressen, såsom att hjälpa Israel eller främja invandring” – och den sionistiska lobbyn som helhet en ”nödvändig” förutsättning för Irakkriget. Det innebär inte att det var ett judiskt krig i den mening att alla judar stod bakom det.

– Det råder ingen tvekan om att de neokonservativa, en av de viktigaste grupperna i lobbyn, var den främsta drivkraften för kriget, säger Mearsheimer. Men de stöddes av lobbyns nyckelorganisationer, så som AIPAC.

I en annan föreläsning säger Mearsheimer att det är ”svårt att föreställa sig” att kriget hade blivit verklighet utan de påtryckningar som kom från Israel, inklusive dess främsta politiska ledare, och lobbyn. Han påpekar också att det ”knappt finns några bevis alls” som stödjer vänsterns uttjatade påstående att det var oljeindustrin som ville ha krig. Han menar att det är ”mycket svårt” att hitta stöd för det argumentet.

– Om oljebolagen styrde amerikansk Mellanösternpolitik hade den varit fundamentalt annorlunda. Vi hade inte invaderat Irak, eftersom oljebolagen ville hoppa i säng med Saddam Hussein och tjäna pengar. De förespråkar inte heller krig mot Iran, utan är ute efter att tjäna pengar och vill därför stoppa sanktionerna mot landet.

– Israel tryckte så hårt för krig att USA varnade israeliska företrädare att dämpa sin retorik, annars skulle kriget framstå som ett krig för Israel. President Clinton sade 2006, att ”varenda israelisk politiker jag kände ansåg att Saddam var ett så stort hot, att han borde störtas oavsett om han hade massförstörelsevapen”. Även den israeliska befolkningen var för ett krig. Enligt en mätning i februari 2003, en månad innan kriget, ville 77,5 procent israeler att USA skulle attackera Irak, säger han:

Donald Trumps vicepresidentkandidat Mike Spence är en minst lika stark sionist som Trump själv. I en video publicerad den 26 oktober 2016 kallad ”Mike Pence says ‘shalom’ to Israel’s Republicans”, där Mike Pence särskilt hälsar till judar och judiska väljare, förklarar han:

– Donald Trump och jag står med Israel, för att Israels kamp är vår kamp. För att Israels sak, är vår sak.

Andra videor

Den judiske mediepersonligheten Ezra Levant förklarar hur projudisk Donald Trump är:

Donald Trump nobbar en anti-sionistisk väljare: