Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Varför får Silbersky alla fall?

Hur kommer det sig att Leif Silbersky får så många fall och alltid försvarar skurkarna, till exempel Anders Eklund? Beror det på att han saknar moral och är extremt penga- och mediakåt? /B

Hej!

Faktum är att alla har rätt till en offentlig försvarare, även misstänkta mördare. Anledningen till att vissa advokater får många omdiskuterade fall beror på att den misstänkte har rätt att själv välja sin försvarare. Detta följer av 21 kap. 5 § rättegångsbalken. Leif Silbersky är ett känt namn som ofta förekommer i media. Därför väljer många honom. Varför Leif Silbersky väljer att försvara personer som Anders Eklund kan jag inte svara på. Kanske för att det ger publicitet. Det är upp till honom att ta vilka fall han vill.

Richard Langéen • 10 apr-2009


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *