Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Hyra ut villa i andra hand?

Detta r kanske en dum frga, men kan man hyra ut en villa i andra precis som man kan hyra ut en lgenhet i andra hand? Vad hnder d om jag vill ha tillbaka huset efter ett r? /Bea

Hej!

Visst kan du det, och enligt samma lagregler som gller fr andrahandsuppltelse fr hyreslgenheter: hyreslagen (12 kap. jordabalken). Enligt 45 har hyresgsten inget besittningsskydd, allts rtt att f stanna, om hyresavtalet inte varar lngre n tv r. Du kan allts f tillbaka ditt hus utan problem. Dremot r lagen tvingande nr det gller uppsgningstiden. Enligt 4 kap. 2 och 8 mste uppsgningen ske skriftligen och tre mnader innan de tv ren har gtt ut.

Richard Langéen • 19 mar-2009


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *