Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Frkpsrtt i alla lgen?

Min frga r om kommunen alltid, oavsett vad, kan beropa ”frkpsrtten” nr det gller fastigheter och drmed f kpa den? /Linn

Nej, det finns flera undantag. Frgan reglas av frkpslagen (1967:868). Enligt 3 p. 6 gller frkpsrtten bland annat inte om ”staten r sljare”, om ”staten eller landstingskommunen r kpare”, om ”kparen r sljarens make och ej heller om kparen eller, nr makar frvrvar gemensamt, ngon av dem r sljarens avkomling”, om ”frsljningen sker p exekutiv auktion”, eller om ”frsljningen avser endast andel av fastighet samt kparen redan ger annan andel i fastighet och denna andel frvrvats p annat stt n genom gva”.

Richard Langéen • 18 mar-2009


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *