Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Bestrida hyreshjning

Finns det ngon laglig mjlighet att bestrida en hyreshjning p en hyreslgenhet. Min hyresvrd hjde hyran fr fyra mnader sen och nu vill han gra det igen! /Carro

Hej!

Ja, det finns det. Frgan regleras av hyreslagen, 12 kap. jordabalken. Fr det frsta s fr din hyresvrd inte hja hyran redan efter fyra mnader sedan den sista hjningen verkstllts, det mste ha gtt minst sex mnader. Detta framgr av 55d . Fr det andra mste han skriftligen meddela dig om ndrade hyresvillkor, t.ex. en hyreshjning. Detta framgr av 54 . Du har sedan tv mnader p dig att protestera. Om du motsger dig en hjning s har vrden dock rtt att anska om ndring av hyresvillkoren hos hyresnmnden. Uppstr en tvist om ndringen kommer hyresnmnden att gra en bedmning utifrn vad som r sklig hyra.

Richard Langéen • 13 mar-2009


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *