Avtala bort besittningsskydd

Jag funderar p att hyra ut min lgenhet i andra hand, men jag vill inte att personen som jag hyr ut lgenheten till ska f ngot besittningsskydd. Kan jag skriva in en sn regel i kontraktet? /Lea

Ja, men det skall inte st i kontraktet. Enligt 12 kap. 45a s skall en verenskommelse om att hyresrtten inte skall vara frenad med rtt till frlngning st i en srskilt upprttad handling. Det skall allts st i en avsides handling. Dessutom skall verenskommelsen ha godknts av hyresnmnden. Ett godknnande krvs dock inte om avtalet trffas efter det att hyresfrhllandet har inletts, eller om det trffas fr en tid om hgst fyra r frn det att hyresfrhllandet inleds och du tnker bostta dig i eller verlta lgenheten eftert.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *