Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Avtal via e-post giltigt?

Jag har haft ute en annons om frsljning av min moped p ntet. En kille kontaktade mig och ville kpa den fr en viss summa pengar. Vi diskuterade kpet via en rad e-post och nu pstr han att det har uppsttt ett kpeavtal mellan oss. Jag vill dremot slja moppen till en annan person. Kan det verkligen vara ett giltigt avtal att skriva till en annan person via e-post? /Filip

Hej!

Det beror p vad som str i e-brevvxlingen. Men det finns inget legalt hinder mot att sluta avtal via e-post. Ett avtal via e-post r precis lika giltigt som ett muntligt avtal eller ett skriftligt avtal som skickats via posten. Frgan r allts om du uttryckligen har gtt med p kpet eller inte. Men pstr killen att s r fallet, s r det ocks han som har bevisbrdan fr att det verkligen r s.

Det r bara vissa typer av avtal som har formkrav, t.ex. avtal om fastighetskp som mste vara skriftliga och innehlla vissa srskilda uppgifter.

Richard Langéen • 2 mar-2009


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *