Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Ledighet fr att starta firma

Finns det ngon laglig rttighet att ta ledigt frn sitt nuvarande arbete fr att starta upp en egen firma och driva? /Jerry

Hej!

Ja, det finns det. Det finns faktiskt en egen lag fr detta, Lag (1997:1293) om rtt till ledighet fr att bedriva nringsverksamhet. Enligt 3 s har en arbetstagare rtt till hel ledighet frn sitt arbete under hgst sex mnader fr att sjlv eller genom juridisk person bedriva nringsverksamhet. Men verksamheten fr inte konkurrera med arbetsgivarens verksamhet. Ledigheten fr inte heller innebra vsentlig olgenhet fr arbetsgivarens verksamhet. Observera att det str ”hel” ledighet, lagen ger dig allts inte std att fortstta p halvtid hos din arbetsgivare.

Richard Langéen • 20 feb-2009


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *