Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Frvgras andrahandsuthyrning

Jag vill hyra ut min bostadsrtt i andra hand men min bostadsrttsfrening hindrar mig. Har de verkligen rtt att gra s? Lgenheten ligger i Stockholm om det spelar ngon roll. /Calle

Hej!

Frgan regleras av bostadsrttslagen (1991:614). Enligt 7 kap. 10 1 st. fr en bostadsrttshavare upplta sin lgenhet i andra hand till annan fr sjlvstndigt brukande endast om styrelsen ger sitt samtycke. Dremot sger 11 att om styrelsen vgrar ge sitt samtycke till en andrahandsuppltelse fr bostadsrttshavaren nd upplta sin lgenhet i andra hand, om hyresnmnden lmnar tillstnd till uppltelsen. Du mste allts kontakta hyresnmnden. Nmnden kan ge dig tillstnd om du har beaktansvrda skl fr uppltelsen och freningen inte har ngon befogad anledning att vgra samtycke.

Richard Langéen • 12 feb-2009


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *