Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Tvttmaskin ett byggnadstillbehr?

Jag funderar p att slja mitt hus och undrar om min tvttmaskin skulle flja med vid en eventuell frsljning och om jag skulle kunna f ngon ersttning fr maskinen? /Mia

Hej!

Ja, det skulle den frmodligen. Frgan om vad som r byggnadstillbehr regleras av 2 kap. 2 jordbalken, som sger att till byggnad hr fast inredning och annat varmed byggnaden blivit frsedd, om det r gnat till stadigvarande bruk fr byggnaden eller del av denna. Det avgrande r allts om maskinen r avsedd fr stadigvarande bruk, vilket en tvttmaskin vanligtvis r. Maskin fr tvtt finns dessutom upprknad som exempel p sdan fast inredning i 2 st. p 1. Ngon ersttning utgr inte, tvttmaskinen rknas som en del av huset.

Richard Langéen • 11 feb-2009


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *