Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Rtt till dygnsvila p jobbet

Jag har ett jobb dr jag kan sluta jobba 22.00 och sedan brja jobba igen 8.00 nsta morgon. r detta verkligen ok enligt lagen eller andra regler? /Maria

Nej, det r inte okej. Frgan regleras av Arbetstidslagen. Enligt 13 s skall arbetstagare ha minst elva timmars sammanhngande ledighet under varje period om tjugofyra timmar. Detta kallar lagen fr ”dygnsvila”. Avvikelse fr dock gras frn denna regel, men bara tillflligtvis och bara om det ”franleds av ngot srskilt frhllande som inte har kunnat frutses av arbetsgivaren”. Arbetstagaren mste ocks ges motsvarande kompensationsledighet.

Richard Langéen • 6 feb-2009


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *