Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Frmildrande att sl eget barn?

Vad hnder om man misshandlar sitt eget barn, kan det ge strafflindring? Det fanns barnaga i Sverige innan nmligen. /C

Hej!

Nej, tvrtom s skulle straffvrdet bli hgre och det blir inte bttre av det r ditt eget barn. Att sl sitt barn r misshandel eller grov misshandel enligt 3 kap. 1-2 brottsbalken. Rtten till barnaga avskaffades 1966 och frbjds uttryckligen 1979. Enligt 29 kap. 2 p. 2 skall ssom frsvrande omstndigheter vid bedmningen av straffvrdet srskilt beaktas om den tilltalade utnyttjat ngon annans skyddslsa stllning eller srskilda svrigheter att vrja sig.

Richard Langéen • 1 jan-2009


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *