Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Ingrepp i bostadsrttslgenhet

Vilket typ av ingrepp fr jag gra i min bostadsrttlgenhet? Vad som helst eller finns det ngra begrnsningar, fr jag t.ex. mla om eller byta ut mina lister? /Cissi

Hej!

Ja, det fr du. Men det finns begrnsningar fr vad och hur stora ingrepp du fr gra. Detta regleras av 7 kap. 7 bostadsrttslagen. Som bostadsrttshavare mste du ha styrelsens tillstnd fr att utfra tgrder som innefattar ingrepp i en brande konstruktion, ndring av befintliga ledningar fr avlopp, vrme, gas eller vatten eller ”annan vsentlig frndring av lgenheten”. Styrelsen fr dock inte vgra att medge tillstnd om inte tgrden r ”till ptaglig skada eller olgenhet fr freningen”. Att mla om eller byta lister utgr naturligtvis inte en sdan olgenhet.

Richard Langéen • 18 dec-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *