Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Olagligt att smita in p krogar?

Jag och en kompis brukar smita in p krogar eftersom vi tycker att det r orimligt att vi ska behva betala pengar fr att betala pengar fr att dricka. Vi har gjort detta ganska lnge, men i fredags blev vi tagna p ”bar grning” och nu hotar krogen med att anmla oss. r det verkligen olagligt att smita in p en krog? Vi har ju inte lurat ngon. /Calle B

Hej, Calle!

Jag kan hlla med om att mnga krogar r hutlsa nr det gller intrdesavgifter, men tyvrr mste jag sga att det ni hller p med inte r lagligt. Att smita in p en krog utan att betala gr enligt lagen under ”bedrgligt beteende” och definieras i 9 kap. 2 2 st. brottsbalken. Lagrummet sger att den som ”begagnar sig ngon av husrum, frtring, transport, tilltrde till frestllning eller annat dylikt, som tillhandahlles under frutsttning av kontant betalning, och gr han ej rtt fr sig, dmes, vare sig han vilseleder ngon eller ej, fr bedrgligt beteende”. Det spelar allts ingen roll om ni har lurat er in eller bara klivit ver ett staket eller dylikt.

Richard Langéen • 17 nov-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *