Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Styckning av samgd fastighet

Vi r flera stycken som ger en fastighet ihop. Vi rvde fastigheten efter ett ddsfall. Nu vill vi dela upp fastigheten mellan oss och undrar hur det ska g till. Vem ska betala kalaset? /Marianne

Hej!

Det ni kan gra r att dela lgenheten enligt reglerna om klyvning i fastighetsbildningslagen. Enligt 11 kap. 1 s delas fastigheten d upp i lotter. Lotterna kan i sin tur bilda fastigheter var fr sig eller ing i en sammanlggning. Enligt 10 s skall kostnaderna fr klyvningen frdelas mellan delgarna efter vad som r skligt. Det gr ocks att dela fastigheten genom att bjuda ut den till frsljning p offentlig auktion. Detta regleras av 6 samganderttslagen och grs genom en anskan hos tingsrtten. Rtten utser sedan en god man fr att ombesrja auktionen och frdela kpeskillingen.

Richard Langéen • 13 nov-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *