Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Dra tillbaka anmlan om misshandel

Jag har polisanmlt en person fr misshandel men av olika anledningar s funderar jag p att dra tillbaka anmlan, r det mjligt? /Palle

Hej, Palle!

Nej, det r det inte. Misshandel gr under allmnt tal vilket innebr att klagaren r skyldig att utreda fallet och att det bara r han som kan lgga ner talet. Hade det varit frga om s.k. enskilt tal, vilket r fallet vid t.ex. frtal, s hade du sjlv kunnat bestmma om talsunderltelse. klagaren kan dock lgga ner talet om det r uppenbart att brottet inte gr att utreda, vilket kanske skulle bli fallet om du t.ex. vgrade samarbeta. Detta framgr av 23 kap. 2 st. rttegngsbalken.

Richard Langéen • 20 okt-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *