Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Licens fr knivsamling?

Fungerar det p samma stt fr knivar som fr skjutvapen, allts mste jag ha licens fr min knivsamling och mste jag ha den inlst? /Oscar

Nej, du behver varken lsa in eller ha licens fr dina knivar. Lagen om frbud betrffande knivar och andra farliga freml (1988:254) talar bara om att knivar, andra stick- och skrvapen och andra freml inte fr innehas p allmn plats, inom skolomrde dr grundskole- eller gymnasieundervisning bedrivs, eller i fordon p allmn plats (1 1 st). Dremot fr inte personer under 21 r inne ha stickvapen eller knivar som r konstruerade s att klingan eller bladet snabbt kan fllas eller skjutas ut ur sitt skaft, allts stilettknivar (1 3 st).

Richard Langéen • 12 okt-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *