Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Sknka halva huset som gva?

Kan jag ge halva min fastighet i gva till min fru och hur gr jag i s fall till vga? Blir det ngon skatt eller annan avgift om jag gr det? /Bengt

Hej, Bengt!

Ja, det kan du gra. Upprtta ett gvobrev dr du sknker halva fastigheten till din fru. Detta brev kan senare anvndas som underlag till lagfart. Tack vare gvan slipper ni stmpelskatten, som ni hade ftt betala om hon istllet hade kpt halva huset av dig. Det kan utg stmpelskatt ven vid gva, men bara om din fru vertar ln som verstiger 85 procent av taxeringsvrdet. r s inte fallet behver ni bara betala en expeditionsavgift p 825 kronor.

Richard Langéen • 1 okt-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *