Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Vad r substitution och sublokation?

Jag funderar p att hyra ut min hyreslgenhet i andra hand och har har hittat p relevanta begrepp om detta p internet: substitution och sublokation. Vad r skillnaden mellan dessa? /Danne

Hej, Danne!

Substitution innebr att du verlter din hyresrtt till en annan. Fr detta mste du ha hyresvrdens godknnande. Sublokation innebr att du hyr ut hela eller delar av lgenheten till en annan. Vid total sublokation, allts nr du hyr ut hela lgenheten i andra hand, mste du ha vrdens samtycke. Vid partiell sublokation, nr du t.ex. hyr ut ett rum, behver du inte hyresvrdens samtycke. Du fr allts alltid ha en inneboende, s lnge det inte innebr ngra men fr fastighetsgaren.

Richard Langéen • 18 sep-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *