Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Fr man publicera domar p ntet?

Jag undrar om man fr publicera domar p internet eller skulle det bryta mot upphovsrttslagen eller ngon annan lag? /Johannes

Hej, Johannes!

Upphovsrtten gller inte fr offentliga handlingar, t.ex. lagtexter, myndighetsbeslut eller fr den delen domar. Du skulle snarare f problem med PUL, Personuppgiftslag (1998:204), om du publicerar domar som innehller personuppgifter, vilket egentligen alla gr. Det finns hemsidor som lgger upp rttspraxis, allts domar, p internet, t.ex. Rttsbanken. D brukar efternamn och dylikt censureras. Fr att f tillgng till dessa tjnster mste du antingen betala eller vara student p ngot universitet som tillhandahller dem gratis.

Richard Langéen • 18 sep-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *