Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Olagligt att ta ut kortavgift?

Det finns mnga affrer tar ut en extra avgift om man vill betala med kort och handlar fr en fr liten summa. En kompis till mig sger att detta var olagligt, stmmer det? Kan en sljare i en affr vgra att slja till mig om jag vgrar att g med p den extra avgiften? /C

Hej!

Det finns ingen lag som sger att det r frbjudet att ta ut kortavgift, dremot kan avtalen mellan nringsidkare och kreditkortsfretag frbjuda det. Den som tar ut kortavgifter kan allts beg att kontraktsbrott, men inte bryta mot lagen. Sedan finns det ingen kontraheringsplikt fr nringsidkaren att ing ett avtal med dig. Vill han inte slja till dig s behver han inte heller gra det.

Richard Langéen • 15 sep-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *