Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Spam frn frening

Jag har ftt ett massutskick frn en frening. Jag har aldrig gett dem min e-postadress eller p ngot annat stt samtyckt till att de skickar reklam till mig. Marknadsfringslagen tycks enbart reglera e-postmeddelanden skickade frn en ”nringsidkare” i marknadsfringssyfte, och jag kan frst att det r mildare regler fr freningar. Min frga r dock om paragraf 13c skulle kunna tillmpas ven p freningar. /C

Hej!
De nya bestmmelserna i marknadsfringslagen om ”spam” gller inte fr politiska, kulturella eller ideella sammanhang. De gller inte heller om mottagaren r en juridisk person. Du skulle t.ex. kunna spamma fretag, s lnge det inte r en enskild firma, eftersom det rknas som en fysisk person.

Richard Langéen • 12 sep-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *