Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Muntligt avtal vid kp av bostadsrtt?

Jag och min kompis fick ett muntligt lfte om att f kpa en viss bostadsrtt i sdra Stockholm. Ngra dagar senare s ndrade sljaren sig. Har han rtt att gra s eller r lgenheten vr alt. kan vi f ngot form av skadestnd? /Anna

Hej, Anna!
Ni har ingen rtt till lgenheten. Ett avtal om verltelse av en bostadsrtt mste upprttas skriftligen och skrivas under av bde sljaren och kparen. Kpehandlingen skall ocks innehlla uppgifter om lgenheten ifrga samt kpeskillingen, allts priset. Detta hittar du i 6 kap. 4-5 bostadsrttslagen. Ni kan inte f ngot skadestnd.

Richard Langéen • 1 sep-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *