Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Sga upp avtal slutna via telefon?

Fr ngra dagar sedan ringde en telefonfrsljare upp mig och frskte vertala mig att byta telefonabonnemang. Trots att jag r fullt njd med min nuvarande leverantr lyckades han till slut vertala mig. Nu har jag ftt hem papper som sger att jag r bunden av detta nya abonnemang? Kan jag p ngot sga upp det hr avtalet? /Maria

Hej, Maria!
Nr det gller frsljning ver telefon r distans- och hemfrsljningslagen, ven kallad distansavtalslagen, tillmplig. Lagen sger att du har rtt att frntrda distansavtalet inom 14 dagar. Gller kpet en vara brjar ngerfristen lpa nr du tagit emot varan eller en vsentlig del av den. Gller kpet en tjnst brjar fristen lpa nr avtalet ings. ngerfristen brjar dock aldrig lpa frrn du har blivit informerad om ngerrtten. Underlter frsljaren att informera dig frlngs drfr ngertten till ett r. Det framgr inte om du blev informerad om din rtt att ngra kpet i och med telefonsamtalet, men kontrollera om informationen som har skickats hem till dig innehller information om ngerrtt. Om s r fallet brjar fristen lpa nr du fick den informationen.

Richard Langéen • 28 aug-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *