Jur kand Richard Langéen

En blogg om juridik, politik och historia

Rtt att hugga av gannes grenar

Min granne har tv storvxta granar precis vid vr tujahck. Dessa gr att det hnger in stora och fula grenar ver och igenom hcken. Kan jag krva att han ska sga av grenarna? /Ola

Hej!

Ja, du kan krva att han skall sga av sina grenar s att de inte str dig. Frgan om frhllandet mellan grannar regleras av 3 kap. 1-2 jordabalken. Enligt 1 skall var och en vid nyttjande av sin eller annans fasta egendom ta sklig hnsyn till omgivningen. 2 sger uttryckligen att rot eller gren som trnger in p fastighet fr tas bort om den medfr olgenhet fr fastighetens gare, allts fr dig. I frsta hand s skall du dock uppmana din granne att sjlv ta bort dem.

Richard Langéen • 25 aug-2008


Tidigare artikel

Nyare artikel

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *